Υπέρογκες  αυξήσεις  στα προγράμματα Υγείας που ακολουθούν σχεδόν όλες οι ασφαλιστικές εταιρίες σε συνδυασμό με τα χαμηλά εισοδήματα των ασφαλισμένων έχουν οδηγήσει χιλιάδες ασφαλισμένους να ακυρώνουν τα συμβόλαια υγείας που διαθέτουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της kathimerini.gr 192000 ασφαλισμένοι ακύρωσαν τα συμβόλαιά τους

Σύμφωνα με τν έρευνα της ΕΑΕΕ  114.718 ήταν τα άκυρα συμβόλαια και τα εν ισχύ 921.627

Το εντυπωσιακό επίσης είναι ότι ακυρώθηκαν 613.571 σε 5 μόλις χρόνια

ΕΔΩ η ερευνα της ΕΑΕΕ  και στατιστικών στοιχείων
Ασφαλίσεων Υγείας
2022

Το πρόβλημα αυτό θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ιδιωτική αλλά και για τη δημόσια Υγεία.

Ο περιβόητος νόμος  το άρθρο 268 του νομοσχεδίου για τον Πτωχευτικό Κώδικα, που θα προστεθεί στον ν. 2251/1994 ως άρθρο 2Α για την Αναπροσαρμογή Ασφαλίστρων δίνει τη δυνατότητα στις ασφαλιστικές εταιρίες να αυξάνουν υπέρογκα τα ασφάλιστρα .

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή είχε αντιδράσει σφόρδα σ αυτό το τραγικό νομοθέτημα διαβάστε εδώ τη σχετική επιστολή που είχε αποστείλει στον εμπνευστή  υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη 

Μπορεί όλο αυτό να είναι νόμιμο σε καμία όμως περίπτωση δεν είναι ηθικό.

Πόσο ηθικό μπορεί να είναι όταν ο ασφαλισμένος ασφαλίζεται στην ηλικία των τριάντα των σαράντα και πενήντα ετών , να πληρώνει κανονικά και εμπρόθεσμα τα ασφάλιστρα και όταν φτάσει στην ηλικία των εξήντα , των εβδομήντα ετών να πρέπει να διαθέτει πάνω από τη μισή του σύνταξη για να πληρώσει την ασφάλειά του?

Από την άλλη πλευρά μπορούμε να φανταστούμε τι θα συμβεί τα αμέσως επόμενα χρόνια με τη δημόσια ασφάλεια όταν οι εκατοντάδες χιλιάδες πρώην ασφαλισμένοι με ιδιωτική ασφάλεια θα προστρέξουν και αυτοί στα δημόσια νοσοκομεία?

Αν υπήρχαν τεράστιες ουρές και αναμονές , τώρα θα γίνει ποτάμι και η οργή του κόσμου θα τους ”πνίξει”

Η κυβέρνηση  , ο υπουργός και ΄΄εμπνευστής” του παραπάνω άρθρου 268 /2Α  τι έχει καταφέρει με  το νόμο αυτό?

Οι ασφαλιστικές εταιρίες μπορεί σήμερα να τρίβουν τα χέρια τους , μιας και νόμιμα ξεφορτώνονται τους ”ηλικιωμένους ” ασφαλισμένους τους  , ίσως να προσβλέπουν ότι θα έρχονται τρέχοντας οι νεότεροι ,αλλά  η έκταση που παίρνει το θέμα αυτό θα φέρει ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα από ότι περιμένουν.

Αυτές οι πρακτικές καταστρέφουν την ΑΞΙΑ της ασφάλισης και μειώνουν την ασφαλιστική συνείδηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου .

Η μόνιμη δικαιολογία  ότι οι κλινικές  χρεώνουν τριπλάσια τους ασφαλισμένους  δε μπορεί να συνεχιστεί για πολλούς λόγους .

Αυτές υπογράφουν αυτές τις συμβάσεις , αυτές σχεδιάζουν τα ασφαλιστικά προγράμματα , αυτές φέρουν την ευθύνη .

Εμείς οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έχουμε προτείνει λύσεις εδώ και χρόνια αλλά δεν εισακουστήκαμε ποτέ.

Αλήθεια κάλεσαν ποτέ εκπροσώπους μας στο σχεδιασμό των προγραμμάτων ή στις συμφωνίες που υπογράφουν με τις κλινικές να πούμε μια γνώμη?

Γιατί άραγε?

Αυτοί σχεδιάζουν ότι τους βολεύει και εμείς όλοι θα πρέπει αδιαμαρτήρητα να τα πουλάμε?

Έχουν αλλάξει τα πράγματα

Οι Επαγγελματίες Ενεργοί ασφαλιστές έκαναν ΕΝΤΕΚΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ  συναντήσεις τα τελευταία χρόνια και μάλιστα δημόσιες δεν προσήλθαν ποτέ( μόνο ο κύριος Γεωργακόπουλος Χρήστος  ήταν παρών για λίγο σε μια απ αυτές)

Επειδή για εμάς το θέμα αυτό είναι πάνω απ΄ολα ηθικό

Δημιουργήθηκε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ η γνωστή σε όλους μας Π.Ε.Κ.Α.Π η οποία μεταξύ όλων των άλλων θα ασχοληθεί πολύ σοβαρά με τα θέματα αυτά .

Στόχος , η προστασία του ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ.

Με την ευκαιρία αυτή να δώσω μια είδηση  , το Φθινόπωρο η Π.Ε.Κ.Α.Π θα κάνει μια ανοικτή δημόσια συνάντηση σε κάποιο  κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας για να συζητηθούν   όλα αυτά

Θα αποσταλεί δημόσια πρόσκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους της ασφαλιστικής αγοράς έως τότε υπάρχει αρκετός χρόνος να σωθεί ότι σώζεται

Ο ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ, η προστασία του , η ΥΓΕΙΑ του είναι πάνω από όλα ., ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του και ας ”απολογηθεί ” σε αυτόν για τις πράξεις του ή τις παραλείψεις του.

Μουντάκης Βασίλης

Ενεργός Ασφαλιστής

κ

ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ επί 36 συνεχή χρόνια

Εμπνευστής της ΠΕΚΑΠ

 

 

Από news room

You missed